Om

Vi som är innehavare WIGGWILL'S är Veronica & Thomas Johansson. Vi bor i Brunskog ca 13 km från Arvika i vackra Värmland. Vi har två pojkar, Mikael och Daniel som har ett stort gemensamt intressse och det är bilar och allt med motor. Mikael är 31 år och jobbar som lastbilsmekaniker.Han har två pojkar Arvid och Albin och gift med Rebecka. Daniel 28 år jobbar som truckmekaniker och är sambo med Sofie och har en dotter Elsa.

 

 Vi har nu 3st Golden Retriever här hemma.

3 generationer i nedstegande led efter Dewmist Daisy Dawn. 3 st tikar.

 Vi har vår uppfödning i hemmiljö, dvs i hemmet med oss och övriga i familjen. Vi tycker det är viktigt att leva tillsammans, nära våra hundar. De är med som valpar i vår vardag. Garaget i vårt hus har blivit rum för valpar när de har blivit så stora så valp-lådan blir för liten. De har möjligheter att gå ut i en inhängnad på framsidan och baksidan utav vårt hus.

Resten utav tomten är också inhängnad.

Dusch o trimbord är det nu i garaget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dewmist Daisy Dawn

 

 

e. Nord V-07 SE(u)CH NOCH Inassicas Broom u. Dewmist Days of Diamonds

 Vår tik som är mor och mormor till våra valpar samt var en start på kennel Wiggwills 2009.

En helt underbar snäll tik som alltid ville vara till lags och gjorde sitt bästa i alla situationer.

Har skänkt oss så många fina minnen och påverkat vår uppfödning utav valpar i flera generationer.

Daisy kommer att alltid ha en stor plats i våra hjärtan. 2 döttrar bor hemma efter henne idag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daisy sommaren 2009

 

 

 

Wiggwills Bella Dawn o Wiggwills Clara Dawn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 SE(u)CH Wiggwills Amy Dawn

 

 

VERONICA - jobbar till vardags som samordnare inom LSS i Arvika Kommun och på fritiden har jag varit aktiv som bla  ordförande i Golden Retrieverklubbens Värmlands avdelning, har även där varit sekreterare och utställningsansvarig. Hon är också utbildad funktionsbeskrivare och FBr för golden retriever.

 

THOMAS - jobbar på Volvo i Arvika. på fritiden så är Thomas utbildad funktionsbeskrivare och FBr för golden retriever och är också utbildad inom den mentala biten som A-figurant. Har även utbildningar inom SBK som handledare och inom valputveckling.

 

 

 

Vår första golden retriever kom till oss 1988 och det var en hane som hette SANDFIELDS WILHELM (Jakos Mascot-Mjaerumhogdas Starfield) som vi kallade för Bobby. Här väcktes intresset för den här rasen och vi gick valpkurs och ställde även ut på utställning och där träffade vi många människor med samma intresse som oss. Och det var väldigt givande.

 

Han följdes utav ytterligare en hane som kom till oss 1989: LPI HEIDI'S IRON MAN (Chrisper Caleidoscope-Heidis Geraldine) som vi kallade för Manne. Manne var en omplaceringshund, med Manne tränade och tävlade Thomas lydnad och fick b la LPI. Han blev även retrievertestad som det fanns då.

 

Senare under 1989 kom även SANDFILEDS AUTUMN FANTAZY (INT SNUCH Sansue Golden Arrow-Sandfields Only Zara) som vi kallade för Wiggo. Med Wiggo tränade Veronica lydnad och spår och gick på kurser. Han blev också utställd med 1:a pris.

 

År 2000 kom LPI POETRY'S KNIGHT OF NIGHTS (CH Tallygold Night And Day-Poetry's Best Dream Of Joker) till oss honom kallade vi för Linus. Med honom väcktes intresset för rasen ännu starkare. Utställningar, viltspår,, lydnad, apportering och avel mm tog fart i familjen., Linus erövrade CK på utställning, LPI titel på lydnad, blev godkänd i anlagsklass på viltspår och han genomförde även MH med skott. Linus fick 2 stycken kullar efter sig.

 

POETRY'S MATHIAS (Inassicas Sea Chanter-Poetry's My Favourite Dream) kom till oss 2001 som en foderhund och han delägdes med uppfödaren Kerstin Persson. Han fick namnet Mattis. Han var en riktigt härlig hund som gav allt. Apportering var hans stora passion. På utställning fick han CK och han blev också far till 3 stycken kullar. Godkänd MH med skott.

 

Det var väl efter parningarna med våra hanar som blev använda i avel utav andra uppfödare som våra tankar gick till att skaffa oss en tik-valp. Poetry´s Gingerella flyttade till oss och pryder nu startsidan längst upp. Tyvärr gick hon tom och det blev inte några valpar efter henne. Men det var vår första tik. Strax efter fick vi delägareskap utav Kerstin Persson Kennel Poetry`s i Dewmist Daisy Dawn som var efter e.Inassicas Broom u. Dewmist Days of Diamonds.

Kennel registrerades 2009 och namnet hör till en kombination utav våra första 2 hanar.

  

 

Både Veronica och Thomas har gått GRK's uppfödarutbildning och har som ambition att deras hundar ska uppfylla kraven som GRK och SKK ställer på avelsdjuren!!

 

Wiggwill's första valpkull föddes 4 juni 2010.  Det blir definitivt fler....

 

 

Senaste från bloggen

______________________________________________________________


Veronica & Thomas Johansson

 

Näs Sörtomta  671 94  Brunskog

Telefon: 0570-55120

Mobil Veronica: 070-3209945

Mobil Thomas: 0730-862752

E-post