Köpa valpAtt köpa hund av oss, lite att tänka på:
-Vänlighet skapas av kärleksfull behandling


-Förtroende skapas av vänligt bemötande


-Trygghet skapas av bestämda regler


-Glädje skapas utav lagom stora krav


-Harmoni skapas av aktivitet


 


Du ska ha tid: Hunden är ett flockdjur och får enligt lag inte lämnas ensam mer än 4-5 timmar. Är du borta 8 timmar? Skaffa inte hund! Eller alternativt ha hundvakt på dagarna.


Var aktiv: Hunden behöver stimuleras med mental aktivitet. Den behöver fysisk motion, fördelat på flera promenader. Eventuellt vill den gå något spår eller stimuleras med ett sök. Eller varför inte apporteringsträning?! Vi rekommenderar att du går valpkurs. Där lär du dig mycket om hundens språk och hur du ska bete dig mot din hund.


Ha tålamod: Du får inte tröttna halvvägs. Valpen kommer under sina två första levnadsår att komma in i olika utvecklingsperioder då den kanske kommer testa dig och ditt ledarskap. Men det finns kurser att gå med hunden. Det rekommenderar vi. Men det är du/ni som tränar Er hund. Vi står gärna till hands med tips och råd.


Skaffa kunskap: Vår lilla valp kommer att växa. Det är mycket du behöver tänka på när den växer och vara noga med att följa de rekommendationer du får av oss. Med mat och motion!


Hunden kostar: Det är inte bara inköp och mat som kostar! Du måste ha valpen försäkrad, den ska vaccineras. Du behöver gå kurs. Den kan också bli sjuk. Du behöver diverse utrustning. Kanske du vill bli medlem i någon klubb, det finns flera bra och välja på. Exempelvis; Golden klubben, Kennelklubben och även kanske Brukshundsklubben om du vill gå någon kurs.


Vid leverans: Valparna kommer vara registrerade i SKK, veterinärbesiktade, id-märkta, vara avmaskade flera gånger. Med följer också matlista, skötselråd och lite annat. Vi hjälper dig också att teckna försäkring på valpen. Och vi har en dolda fels försäkring som gäller i tre år.


Efter Leverans: Vi följer upp valparna med valpträffar och andra träffar.Vi erbjuder support och träningshjälp vid behov.

Valpköparen förbinder sig att röntga höfter och armbågar samt ögonlysa sin hund. vid 12-18 månaders ålder. 


Är du fortfarande sugen på en valp? Ta gärna kontakt med oss!!

Senaste från bloggen

______________________________________________________________


Veronica & Thomas Johansson

 

Näs Sörtomta  671 94  Brunskog

Telefon: 0570-55120

Mobil Veronica: 070-3209945

Mobil Thomas: 0730-862752

E-post